Armagán és a ragyogás szigete

Armagán és a ragyogás szigete

ápr 06

Marvin
Kard és Mágia 

Alaphelyzet
Egy szép nap háromszögvitorlás, vörös fából épült hajó fut be a sokat látott kikötőbe. Neve Rézvelő, rajta viszont egy lélek sincs, csak a deszkák nyikorognak maguktól. A küldöttség, ami elsőként merészkedett a fedélzetére, lezárt palackban a következőt találta: “Armagán nagyszultán, az Izzó Örvények Ura ajándékát várja! Add neki legkülönb elméid és tehetségeid, vagy fogadd Armagán rosszallását!”

A kikötő urai nem estek kétségbe, egészen másnapig, amikor leégett egy gazdag műkereskedő raktára. A formátlanra olvadt rézszobrok mellett felirat maradt a földön: “Ezeket hozzátok!” A következő éjjelen Mulpandort, a vidék leghíresebb költőjét találták leégett kézzel-lábbal, szájába gyűrt cetlivel: “Őt is!”

A hatóság nem várta ki Armagán harmadik dobását, inkább összekürtölte a környék legmerészebb kalandorait / előszedett pár leendő akasztófavirágot a tömlöcből, és adókedvezmények, amnesztia, fű és fa fejében felterelték őket a Rézvelőre, elhárítandó a rejtelmes Armagán haragját. Megkapják az olvadt rézszobrokat és Mulpandort, utóbbihoz egy luxuskivitelű tolókocsit is, majd a vörös hajó vitorlái kidagadnak a semmiből hirtelen kelt szélben…

Ami várható
Világvégi, egzotikus üdülőhely fehér sziklák közt emelkedő vulkánon, nyugdíjas vagy kárhozott kalózok kedvenc (egyetlen) kocsmájukban, vakító ragyogás a gyémántporszínű bícsen, ahol számkivetett sötét lelkek, lebarnult elf nagyságok és más mikeskelemenek igazgatják napszemüveg helyett viselt baljós csuklyájukat. Búvárutak a Tizenegy Roncshoz! Vacsorázzon Ön is a Szerecsen Mosolyában! Egyirányú irodalmi estek a Parázs Házában! Aki eljön, marad végleg!

Karakterek
Standard 3. szintű KéM kezdőkarakterek, előre generálandók. Megkötés nincs.

Foglalások

  1. elGabor
  2. Premier
  3. lsg404
  4. szabad hely
  5. szabad hely