Ramat Romjai

Ramat Romjai

ápr 06

Ravenheart
Dungeon Crawl Classics RPG
dungeon

Alaphelyzet
Tavasz közepén járunk, mikor a földesurak hadba vonulnak katonáikkal a szomszédaik ellen. Szinte minden fegyverforgatásra alkalmas ember részt vesz a hadjáratban, vagy a milíciát segíti a környező falvak védelmében.

Egy napon egy kislány fut be zokogva a falu főterére. Mikor megkérdezik, miért sír, elmeséli, hogy a kutyájával a Csalándomb környékén játszottak, amikor egy hatalmas, hosszú karmú bestia bukkant elő a földből, és magával ragadta a kutyát. A kislány arcáról rémület tükröződik, hűséges kutyájának pedig valóban nyoma sincs a környéken. Egy maréknyi helybeli útnak indul, hogy kiderítse, mi történhetett a Csalándombnál.

Ami várható
A Ruins of Ramat egy DCC RPG-hez készült kalandmodul-sorozat első darabja. A modult eredetileg 8-12 nulladik szintű karakterre tervezték. A DCC RPG egy alapjaiban egyszerű, d20 alapú rendszer, melyet ötletes alrendszerek és játékelemek tesznek érdekessé, mint bravúros harci manőverek, kiszámíthatatlan mágia, túlvilági patrónusok, szerencsepontok, kritikus találatok, és így tovább.

DCC RPG-ben egészen más élmény nulladik szintű senkiházikkal és első szintű kalandozókkal játszani. Mivel egy alkalom kevés lenne ennek demonstrálására, minden játékos a saját ízlése szerint választhat, hogy melyiket szeretné kipróbálni, miképp ereszkedik le a Csalándomb tövében lévő nyíláson át a mélységbe.

Karakterek
Minden játékos választhat, hogy egy darab első szintű, vagy három darab nulladik szintű karaktert szeretne-e vinni. A karakterek előre generáltak, a helyszínen lehet majd választani közülük. Halál esetén új karaktert választhat a játékos.

Foglalások

  1. zagor
  2. Tyr
  3. Robi
  4. szabad hely
  5. szabad hely